Om Gammelyxan

 

 

Välkommen till Gammelyxans webbshop!

Gammelyxan startade som ett hobbyprojekt för att ha något vettigt att göra under en sjukskrivning. Nu är sjukskrivningen lyckligtvis över, men Gammelyxan lever vidare.

Vi samarbetar med vår partner Spreadshirt, som trycker och levererar alla våra produkter. Så gott som allt överskott från vår försäljning går till Gula Bandets kamratstöd, VRR (Veteranstöd Rapid Reaction) och andra projekt som gör livet lite lättare för veteraner som har det jobbigt efter hemkomst.

Har du hittat ett tryck i butiken som du gillar men vill ha det på ett annat plagg? Eller vill du ha den där snygga herrtröjan i dammodell istället. Kontakta oss i så fall så ska vi försöka ordna det.

Vad är en yxa?

En yxa är en person som har gjort minst en mission i utlandstjänst. Ordet används också som benämning på ”locals”, d.v.s. den infödda befolkningen som bor i insatsområdet.

Vad är en gammelyxa?

Definitionen av gammelyxa varierar lite beroende på vem man frågar. De två vanligaste är en person som har gjort fem missioner eller tre missioner i olika insatsområden. I vissa sammanhang är en gammelyxa helt enkelt den yxa i förbandet som har gjort flest utlandstjänster.

Gammelyxans logotyp
GY Logo 2col
Vår logga består av två olivkvistar, två yxor och ett svärd.

– Olivkvistarna representerar freden, som vi strävar efter att uppnå och bevara.
– Yxorna är symboler för utlandstjänst.
– Svärdet finns där för att vi står upp för freden med vapen i hand.


Gammelyxan är stolt sponsor av VRR - Veteranstöd Rapid Reaction

Comments are closed.